Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ciprian Ardelean - „cel mai bun şi mai frumos candidat la Parlament”
Florin Răchitan  - Marti, 15 Aprilie 2014

Aşa l-a prezentat preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, pe cel care şi-a anunţat oficial, în cadrul unei conferinţe de presă, candidatura în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor din partea PSD, Ciprian Ardelean.

Tânărul candidat i-a avut alături şi pe preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, primarul Dorel Coica, precum şi pe şefa Organizaţiei de Femei, Manuela Rogoz, cu toţii dorind să-şi exprime sprijinul pentru acesta, mai ales după ce în ultimele zile au circulat zvonuri despre o eventuală susţinere din partea PSD a unui candidat din alt partid.

„Avem candidatul cel mai bun şi mai frumos, sub sigla noastră, aşa că poate fi votat liniştit şi de bărbaţi şi de femei” – a glumit Mircea Govor, în timp ce Dorel Coica a insistat că „PSD trebuie să fie reprezentat de un PSD-ist, nu de altcineva”!

Acesta din urmă a recunoscut că la alegerile din 2012, când Ciprian Ardelean mai candidase pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 5, cu populaţie majoritar maghiară, acesta nu a fost susţinut cum trebuie de PSD „din cauza unor probleme pe care le cunoaştem cu toţii” (aluzie la fostul preşedinte PSD Valer Marian), însă acum a dat asigurări că îi va acorda întreaga susţinere a organizaţiei şi echipei sale de campanie cu care a câştigat detaşat cursa pentru Primărie în cartierele din municipiul Satu Mare ce sunt incluse în Colegiul Electoral nr.2 (Micro 17, Carpaţi I, Carpaţi II, Păuleştiului şi străzile adiacente).

Tânăr avocat de succes, cu diplomă în Psihologie şi doctorand, Ciprian Ardelean le-a mulţumit liderilor PSD pentru susţinere, declarând că priveşte mandatul în Camera Deputaţilor ca pe o răspundere imensă în faţa cetăţenilor, de aceea consideră că în Parlament trebuie să ajungă oameni care chiar sunt specialişti în domeniile lor de activitate şi e nevoie mai ales de jurişti, pentru a elabora legi potrivite dezvoltării ţării.

El a şi intrat în precampanie, ţinând să aducă lămuriri asupra unui aspect care va fi, probabil, subiectul principal al dezbaterilor în campania electorală. Astfel, el a precizat că Drumul Naţional Satu Mare – Medieşu Aurit – Apa, ce traversează practic întregul Colegiu Electoral nr.2, a fost reabilitat anul trecut din fonduri asigurate de ministerul condus de PSD-istul Dan Şova, în urma lobby-ului făcut de Mircea Govor, nu din alte fonduri şi nu pe meritul altcuiva (prin această declaraţie „i-a luat faţa” posibilului candidat al PNL în acelaşi colegiu, Ovidiu Silaghi, care probabil îşi va baza o parte a campaniei electorale pe meritul său de a fi iniţiat acest proiect în perioada în care a fost ministru al Transporturilor).

„Unii s-au lăudat că fac drumuri şi poduri. Drumul l-am făcut noi, podul nu-l vedem nicăieri, dar văd că unii se încăpăţânează să candideze din nou. Oricum, PSD porneşte cu prima şansă în aceste alegeri şi sperăm să o putem fructifica prin voturile sătmărenilor” – a declarat Ciprian Ardelean.

La rândul lui, Mircea Govor s-a arătat încrezător în victoria care „va aşeza PSD pe primul loc în judeţul Satu Mare”, estimând, pe baza unui recent sondaj de opinie, că atât la nivel de judeţ, la scrutinul pentru Parlamentul Europei, cât şi în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, candidaţii social-democraţi vor obţine între 35 – 40% din voturile electoratului.

„Cât despre ceilalţi contracandidaţi, nici măcar nu le rostesc numele, să nu le fac reclamă, fiindcă oricum vor fi la distanţă mare în urma candidaţilor noştri. Unii fac nebunii, alţii dinţi la greblă (aluzie la medicul stomatolog Laura Bota, candidata PMP în Colegiul 2), dar noi nu trebuie să ieşim în evidenţă cu atacuri murdare în această campanie” – a încheiat Mircea Govor. 

3973 vizite
Distribuie pe